Kycklingbiffar i tomatsås med rostad aubergine
Kycklingbiffar i tomatsås med rostad aubergine
Kycklingbiffar i tomatsås med rostad aubergine

Kycklingbiffar i tomatsås med rostad aubergine

249394475520002
Kycklingbiffar i tomatsås:1 ägg3 msk ströbröd1 msk spiskummin1 tsk salt½ tsk svartpeppar1 tsk sambal oelek1 fp kycklingfärs, ca 500 g1 msk olivolja1 fp pastasås basilika, 400 g½ dl vatten½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning) Rostade grönsaker:1 aubergine1 paprika1 fp körsbärstomater, 250 g1 msk olivolja2 krm salt1 krm svartpepparCouscous:1 fp couscous, 250 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en bunke, traktörpanna med lock och ugnsplåt med bakplåtspapper. 2. Kycklingbiffar i tomatsås: Blanda ägg, ströbröd, spiskummin, salt, svartpeppar och sambal oelek i bunken. Vänd ner kycklingfärs och blanda väl. 3. Rostade grönsaker: Skär aubergine i 1 cm breda skivor. Skär paprika i 4 delar. Lägg grönsakerna och körsbärstomater på plåten och ringla över olivolja, salt och svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen i 15 min.4. Forma färsen till 8 biffar med lätt blöta händer. Hetta upp pannan med olivolja och stek biffarna på medelhög värme i 2 min/sida. Tillsätt pastasås basilika, vatten och buljongpulver (alt. tärning) i pannan. Koka upp och sjud på låg värme under lock i 8 min.5. Koka couscous enligt anvisningarna på förpackningen.6. Servera biffarna i tomatsåsen med couscousen och de rostade grönsakerna.