Kycklingburgare med gratinerad potatis & coleslaw
Kycklingburgare med gratinerad potatis & coleslaw
Kycklingburgare med gratinerad potatis & coleslaw
Kycklingburgare med gratinerad potatis & coleslaw
Kycklingburgare med gratinerad potatis & coleslaw
Kycklingburgare med gratinerad potatis & coleslaw
Kycklingburgare med gratinerad potatis & coleslaw
Kycklingburgare med gratinerad potatis & coleslaw
Kycklingburgare med gratinerad potatis & coleslaw

Kycklingburgare med gratinerad potatis & coleslaw

649525683380008
Gratinerad potatis 1 fp potatis, 450 g2 msk neutral olja1 krm salt½ krm svartpeppar1 fp riven ost, 150 gKycklingburgare½ fp kycklingfärs, 250 g3 krm salt1 krm svartpeppar1 msk neutral oljaColeslaw1 fp strimlad rödkål, 200 g1 msk dijonsenap1 krm cayennepeppar1 fp lätt crème fraiche, 2 dl2 krm saltTillbehör1 fp körbärstomater, 200 g1 rödlök½ fp hamburgerbröd, 2 st 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°C. Ta fram en kastrull, grillpanna/stekpanna, bunke, två skålar och en ugnsform 20 x 30 cm. 2. Koka potatisen i saltat vatten.3. Kycklingburgare: Blanda kycklingfärs, salt och svartpeppar i bunken. Forma sedan 4 st burgare. Hetta upp stekpannan med neutral olja och stek burgarna ca 5 min/sida på medelhög värme.4. Coleslaw: Blanda strimlad rödkål, dijonsenap, cayennepeppar, crème fraiche och salt i skålen.5. Tillbehör: Kvarta körsbärstomater och lägg i andra skålen. Skiva rödlök i tunna skivor.6. Häll av vattnet från potatisen när den är klar och lägg i ugnsformen. Tryck till potatisen med en stekspade så att dom krossas lite, tillsätt salt, svartpeppar och riven ost. Sätt formen i mitten av ugnen i ca 5 minuter.7. Bygg varsin burgare med kycklingen, tomat, coleslaw och rödlök. Servera med den gratinerade potatisen.