
.jpg)


.jpg)


.jpg)

Kycklingburgare med gratinerad potatis och coleslaw
549525488170003Gratinerad potatis 1 fp potatis, 900 g2 msk neutral olja2 krm salt½ krm svartpeppar1 fp riven ost, 150 gKycklingburgare1 fp kycklingfärs, 500 g1 tsk salt1 krm svartpeppar2 msk neutral oljaColeslaw2 fp strimlad rödkål, 400 g2 msk dijonsenap1 krm cayennepeppar1 fp lätt crème fraiche, 2 dl2 krm saltTillbehör1 rödlök1 fp körsbärstomater, 200 g1 fp hamburgerbröd, 4 st
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°C. Ta fram en kastrull, stekpanna, bunke, två skålar och en ugnsform 20 x 30 cm.2. Koka potatisen i saltat vatten.3. Kycklingburgare: Blanda kycklingfärs, salt och svartpeppar i bunken. Forma sedan 4 st burgare. Hetta upp stekpannan med neutral olja och stek burgarna ca 5 min/sida på medelhög värme.4. Coleslaw: Blanda strimlad rödkål, dijonsenap, cayennepeppar, crème fraiche och salt i skålen.5. Tillbehör: Kvarta körsbärstomater och lägg i andra skålen. Skiva rödlök i tunna skivor6. Häll av vattnet från potatisen när den är klar och lägg i ugnsformen. Tryck till potatisen med en stekspade så att dom krossas lite, tillsätt neutral olja, salt, svartpeppar och riven ost. Sätt formen i mitten av ugnen i ca 5 minuter.7. Bygg varsin burgare med kycklingen, tomat, coleslaw och rödlök. Servera med den gratinerade potatisen.