Kycklingfärsbiffar, bakad aubergine och rostad tomatyoghurt
349216777360005Grillbakad aubergine2 auberginer1 fp babyplommontomater, 250 g2 msk neutral olja½ tsk salt2 krm svarpepparCouscous2 ½ dl vatten1 msk buljongpulver (alt 1 tärning)1 msk tomatpuré½ tsk oregano½ tsk torkad timjan1 msk olivolja1 fp couscous, 250 gKycklingfärsbiffar1 fp kycklingfärs, 500 g½ vitlöksklyfta1 tsk paprikapulver1 tsk salt2 msk neutral oljaVinägrett2 msk balsamvinäger1 msk neutral olja½ vitlöksklyfta½ tsk salt2 krm svartpepparRostad tomatyoghurt1 fp matlagningsyoghurt, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°, ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, kastrull, salladsskål, bunke, stekpanna, en liten skål och ett fat.2. Grillbakad aubergine: Lägg auberginer och tomater på plåten och gnid in dem med neutral olja, salt och svartpeppar. Sätt plåten i övre delen av ugnen i ca 25 min.3. Couscous: Koka upp vatten, buljongpulver, tomatpuré, oregano, timjan och olivolja i kastrullen. Tillaga couscous genom att lägga couscous i botten av salladsskålen. Slå sedan den varma buljongen över couscousen och täck med plastfilm.4. Kycklingfärsbiffar: Blanda kycklingfärs, pressad vitlök, paprikapulver och salt i den ena bunken. Fukta händerna med lite vatten och forma till 8 biffar. Hetta upp stekpannan på medelhög värme med neutral olja. Stek biffarna i ca 4 min/sida.5. Vinägrett: Blanda balsamvinäger, neutral olja, pressad vitlök salt och svartpeppar i den lilla skålen.6. Rostad tomatyoghurt: Smeta ut yoghurten över fatet. Lyft över de rostade tomaterna till yoghurten. Skär auberginen i fyra skivor längsmed och lägg över på fatet. Slå vinägretten över auberginen och tomaterna.7. Servera biffarna direkt från stekpannan tillsammans med grönsaksfatet och couscousen vid sidan.