Kycklingfärsbiffar, bakad aubergine och rostad tomatyoghurt
Kycklingfärsbiffar, bakad aubergine och rostad tomatyoghurt
Kycklingfärsbiffar, bakad aubergine och rostad tomatyoghurt

Kycklingfärsbiffar, bakad aubergine och rostad tomatyoghurt

349216777360005
Grillbakad aubergine2 auberginer1 fp babyplommontomater, 250 g2 msk neutral olja½ tsk salt2 krm svarpepparCouscous2 ½ dl vatten1 msk buljongpulver (alt 1 tärning)1 msk tomatpuré½ tsk oregano½ tsk torkad timjan1 msk olivolja1 fp couscous, 250 gKycklingfärsbiffar1 fp kycklingfärs, 500 g½ vitlöksklyfta1 tsk paprikapulver1 tsk salt2 msk neutral oljaVinägrett2 msk balsamvinäger1 msk neutral olja½ vitlöksklyfta½ tsk salt2 krm svartpepparRostad tomatyoghurt1 fp matlagningsyoghurt, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°, ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, kastrull, salladsskål, bunke, stekpanna, en liten skål och ett fat.2. Grillbakad aubergine: Lägg auberginer och tomater på plåten och gnid in dem med neutral olja, salt och svartpeppar. Sätt plåten i övre delen av ugnen i ca 25 min.3. Couscous: Koka upp vatten, buljongpulver, tomatpuré, oregano, timjan och olivolja i kastrullen. Tillaga couscous genom att lägga couscous i botten av salladsskålen. Slå sedan den varma buljongen över couscousen och täck med plastfilm.4. Kycklingfärsbiffar: Blanda kycklingfärs, pressad vitlök, paprikapulver och salt i den ena bunken. Fukta händerna med lite vatten och forma till 8 biffar. Hetta upp stekpannan på medelhög värme med neutral olja. Stek biffarna i ca 4 min/sida.5. Vinägrett: Blanda balsamvinäger, neutral olja, pressad vitlök salt och svartpeppar i den lilla skålen.6. Rostad tomatyoghurt: Smeta ut yoghurten över fatet. Lyft över de rostade tomaterna till yoghurten. Skär auberginen i fyra skivor längsmed och lägg över på fatet. Slå vinägretten över auberginen och tomaterna.7. Servera biffarna direkt från stekpannan tillsammans med grönsaksfatet och couscousen vid sidan.