Kycklingfärsbiffar med rostad potatis och kaprismajo
Kycklingfärsbiffar med rostad potatis och kaprismajo
Kycklingfärsbiffar med rostad potatis och kaprismajo
Kycklingfärsbiffar med rostad potatis och kaprismajo
Kycklingfärsbiffar med rostad potatis och kaprismajo

Kycklingfärsbiffar med rostad potatis och kaprismajo

449174456600008
Rostad potatis1 fp potatis, 450 g½ rödlök1 msk neutral olja2 krm salt1 krm cayennepepparKycklingfärsbiffar½ rödlök1 fp riven parmesan, 50 g1 fp kycklingfärs, ca 250 g¼ fp kapris, 25 g½ tsk timjan½ tsk salt2 krm svartpeppar1 msk neutral oljaKaprismajonnäs1 ägg1 tsk vitvinsvinäger½ fp kapris, 50 g1 tsk dijonsenap1 krm salt1 ¾ dl neutral olja1 fp salladsmix, 60 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, stekpanna, stavmixer, mixerbunke och skål. 2. Rostad potatis: Dela potatis, klyfta rödlök och blanda med neutral olja, salt och cayennepeppar på plåten. Rosta mitt i ugnen i 25 min. 3. Kycklingfärsbiffar: Finhacka rödlök och blanda med riven parmesan, kycklingfärs, avrunnen kapris, timjan, salt och svartpeppar i bunken. Forma smeten med blöta händer till 4 biffar. 4. Kaprismajo: Tillsätt ägg, vitvinsvinäger, avrunnen kapris, dijonsenap, salt och neutral olja i mixerbunken. Sätt ner mixerstaven i botten av bunken och mixa på full effekt samtidigt som du långsamt rör mixer-staven uppåt. 5. Biffar forts.: Hetta upp pannan med neutral olja och stek biffarna på medelhög värme i 3 min/sida.6. Servera biffarna med den rostade potatisen, salladsmix och kaprismajon.