Kycklingfärsbiffar med rostad potatis och kaprismajo
Kycklingfärsbiffar med rostad potatis och kaprismajo
Kycklingfärsbiffar med rostad potatis och kaprismajo

Kycklingfärsbiffar med rostad potatis och kaprismajo

449174456600008
Rostad potatis:1 fp potatis, 450 g½ rödlök2 msk neutral olja2 krm salt1 krm cayennepepparKycklingfärsbiffar:½ rödlök1 fp riven parmesan, 50 g1 fp kycklingfärs, ca 250 g¼ fp kapris, 25 g½ tsk timjan½ tsk salt2 krm svartpeppar1 msk neutral oljaKaprismajonnäs:1 ägg1 tsk vitvinsvinäger½ fp kapris, 50 g1 tsk dijonsenap1 krm salt1 ¾ dl neutral olja1 fp salladsmix, 65 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, stekpanna, stavmixer, mixerbunke och skål. 2. Rostad potatis: Dela potatis, klyfta rödlök och blanda med neutral olja, salt och cayennepeppar på plåten. Rosta mitt i ugnen i 25 min. 3. Kycklingfärsbiffar: Finhacka rödlök och blanda med riven parmesan, kycklingfärs, avrunnen kapris, timjan, salt och svartpeppar i bunken. Forma smeten med blöta händer till 4 biffar. 4. Kaprismajo: Tillsätt ägg, vitvinsvinäger, avrunnen kapris, dijonsenap, salt och neutral olja i mixerbunken. Sätt ner mixerstaven i botten av bunken och mixa på full effekt samtidigt som du långsamt rör mixer-staven uppåt. 5. Biffar forts.: Hetta upp pannan med neutral olja och stek biffarna på medelhög värme i 3 min/sida.6. Servera biffarna med den rostade potatisen, salladsmix och kaprismajon.