Kycklingfärsbiffar med rostade grönsaker och ajvar
Kycklingfärsbiffar med rostade grönsaker och ajvar
Kycklingfärsbiffar med rostade grönsaker och ajvar

Kycklingfärsbiffar med rostade grönsaker och ajvar

649964292840007
Grönsaker1 kålrabbi1 bit rotselleri, ca 250 g 1 fp morötter, 300 g 1 msk neutral olja½ tsk timjan2 krm salt1 krm svartpepparKycklingfärsbiffar1 fp kycklingfärs, ca 250 g 1 msk ströbröd1 vitlöksklyfta½ tsk salt½ tsk sambal oelek1 msk neutral olja1 fp salladsmix, 65 g ½ fp ajvar relish, 175 g 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke och stekpanna. 2. Grönsaker: Skala och skär kålrabbi och rotselleri i mindre bitar. Skär morötter i 1 cm breda stavar. Lägg grönsakerna på plåten och blanda med neutral olja, timjan, salt och svartpeppar. Sätt in plåten i ugnen i 20 min.3. Kycklingfärsbiffar: Blanda kycklingfärs, ströbröd, pressad vitlöksklyfta, salt och sambal oelek i bunken. Forma färsen till fyra biffar med lätt blöta händer. Hetta upp pannan med neutral olja och stek biffarna på medelhög värme i 4 min/sida.4. Blanda salladsmix med grönsakerna på plåten. Servera biffarna med grönsakerna och ajvar relish.