


Kycklingfärsbiffar med rostade grönsaker och ajvar
649964292840007Grönsaker1 kålrabbi1 bit rotselleri, ca 250 g 1 fp morötter, 300 g 1 msk neutral olja½ tsk timjan2 krm salt1 krm svartpepparKycklingfärsbiffar1 fp kycklingfärs, ca 250 g 1 msk ströbröd1 vitlöksklyfta½ tsk salt½ tsk sambal oelek1 msk neutral olja1 fp salladsmix, 65 g ½ fp ajvar relish, 175 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke och stekpanna. 2. Grönsaker: Skala och skär kålrabbi och rotselleri i mindre bitar. Skär morötter i 1 cm breda stavar. Lägg grönsakerna på plåten och blanda med neutral olja, timjan, salt och svartpeppar. Sätt in plåten i ugnen i 20 min.3. Kycklingfärsbiffar: Blanda kycklingfärs, ströbröd, pressad vitlöksklyfta, salt och sambal oelek i bunken. Forma färsen till fyra biffar med lätt blöta händer. Hetta upp pannan med neutral olja och stek biffarna på medelhög värme i 4 min/sida.4. Blanda salladsmix med grönsakerna på plåten. Servera biffarna med grönsakerna och ajvar relish.