![Kycklingfärsbiffar med rostade grönsaker och ajvar Kycklingfärsbiffar med rostade grönsaker och ajvar](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/fmf_v8_4p_kycklingfarsbiffar_med_rostade_gronsaker_och_ajvar_23u94fP.jpg)
![Kycklingfärsbiffar med rostade grönsaker och ajvar Kycklingfärsbiffar med rostade grönsaker och ajvar](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/tmf_v8_4p_kycklingfarsbiffar_med_rostade_gronsaker_och_ajvar-thumbImage.jpg)
![Kycklingfärsbiffar med rostade grönsaker och ajvar Kycklingfärsbiffar med rostade grönsaker och ajvar](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/wmf_v8_4p_kycklingfarsbiffar_med_rostade_gronsaker_och_ajvar-webImage_large.jpg)
Kycklingfärsbiffar med rostade grönsaker och ajvar
149964462800005Grönsaker1 kålrabbi1 bit rotselleri, ca 250 g 1 fp potatis, 450 g 1 fp morötter, 300 g 1 msk neutral olja1 tsk timjan½ tsk salt1 krm svartpepparKycklingfärsbiffar1 fp kycklingfärs, ca 500 g 2 msk ströbröd1 vitlöksklyfta1 tsk salt1 tsk sambal oelek1 msk neutral olja1 fp salladsmix, 150 g 1 fp ajvar relish, 350 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke och stekpanna. 2. Grönsaker: Skala och skär kålrabbi, morötter och rotselleri i 1 cm breda stavar. Halvera potatis. Lägg allt på plåten och blanda med neutral olja, timjan, salt och svartpeppar. Rosta grönsakerna i mitten av ugnen i 20 min.3. Kycklingfärsbiffar: Blanda kycklingfärs, ströbröd, pressad vitlök, salt och sambal oelek i bunken. Hetta upp pannan med neutral olja och klicka ut smeten med en sked till ca 8 st små biffar. Platta till med en stekspade. Stek biffarna på medelhög värme i 4 min/sida.4. Blanda salladsmix med grönsakerna och potatisen på plåten. Servera med biffarna och ajvar relish.