Kycklingfärsbiffar med rostade grönsaker och ajvar
Kycklingfärsbiffar med rostade grönsaker och ajvar
Kycklingfärsbiffar med rostade grönsaker och ajvar

Kycklingfärsbiffar med rostade grönsaker och ajvar

149964462800005
Grönsaker1 kålrabbi1 bit rotselleri, ca 250 g 1 fp potatis, 450 g 1 fp morötter, 300 g 1 msk neutral olja1 tsk timjan½ tsk salt1 krm svartpepparKycklingfärsbiffar1 fp kycklingfärs, ca 500 g 2 msk ströbröd1 vitlöksklyfta1 tsk salt1 tsk sambal oelek1 msk neutral olja1 fp salladsmix, 150 g 1 fp ajvar relish, 350 g 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke och stekpanna. 2. Grönsaker: Skala och skär kålrabbi, morötter och rotselleri i 1 cm breda stavar. Halvera potatis. Lägg allt på plåten och blanda med neutral olja, timjan, salt och svartpeppar. Rosta grönsakerna i mitten av ugnen i 20 min.3. Kycklingfärsbiffar: Blanda kycklingfärs, ströbröd, pressad vitlök, salt och sambal oelek i bunken. Hetta upp pannan med neutral olja och klicka ut smeten med en sked till ca 8 st små biffar. Platta till med en stekspade. Stek biffarna på medelhög värme i 4 min/sida.4. Blanda salladsmix med grönsakerna och potatisen på plåten. Servera med biffarna och ajvar relish.