


Kycklingfärsbiffar med rostade grönsaker och ajvar
149964462800005Grönsaker1 kålrabbi1 bit rotselleri, ca 250 g 1 fp potatis, 450 g 1 fp morötter, 300 g 1 msk neutral olja1 tsk timjan½ tsk salt1 krm svartpepparKycklingfärsbiffar1 fp kycklingfärs, ca 500 g 2 msk ströbröd1 vitlöksklyfta1 tsk salt1 tsk sambal oelek1 msk neutral olja1 fp salladsmix, 150 g 1 fp ajvar relish, 350 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke och stekpanna. 2. Grönsaker: Skala och skär kålrabbi, morötter och rotselleri i 1 cm breda stavar. Halvera potatis. Lägg allt på plåten och blanda med neutral olja, timjan, salt och svartpeppar. Rosta grönsakerna i mitten av ugnen i 20 min.3. Kycklingfärsbiffar: Blanda kycklingfärs, ströbröd, pressad vitlök, salt och sambal oelek i bunken. Hetta upp pannan med neutral olja och klicka ut smeten med en sked till ca 8 st små biffar. Platta till med en stekspade. Stek biffarna på medelhög värme i 4 min/sida.4. Blanda salladsmix med grönsakerna och potatisen på plåten. Servera med biffarna och ajvar relish.