Kycklingfärsbiffar med rostade rotfrukter och ajvar
249905684360008Rotfrukter1 bit rotselleri, ca 250 g 1 fp morötter, 300 g 1 fp palsternacka, 300 g1 msk neutral olja1 tsk timjan½ tsk salt1 krm svartpepparKycklingfärsbiffar1 fp kycklingfärs, ca 500 g 2 msk ströbröd (valfritt)1 vitlöksklyfta1 tsk salt1 tsk sambal oelek1 msk neutral olja1 fp salladsmix, 150 g 1 fp ajvar relish, 350 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke och stekpanna.2. Rotfrukter: Skala och skär rotselleri, morötter och palsternacka i 1 cm breda stavar. Lägg allt på plåten och blanda med neutral olja, timjan, salt och svartpeppar. Rosta rotfrukterna i mitten av ugnen i 20 min.3. Kycklingfärsbiffar: Blanda kycklingfärs, ströbröd, pressad vitlök, salt och sambal oelek i bunken. Hetta upp pannan med neutral olja och klicka ut smeten med en sked till ca 8 små biffar. Platta till med en stekspade. Stek biffarna på medelhög värme i 4 min/sida.4. Blanda salladsmix med grönsakerna på plåten. Servera med biffarna och ajvar relish.