Kycklingfärsbiffar med rostade rotfrukter och ajvar
Kycklingfärsbiffar med rostade rotfrukter och ajvar
Kycklingfärsbiffar med rostade rotfrukter och ajvar
Kycklingfärsbiffar med rostade rotfrukter och ajvar
Kycklingfärsbiffar med rostade rotfrukter och ajvar
Kycklingfärsbiffar med rostade rotfrukter och ajvar

Kycklingfärsbiffar med rostade rotfrukter och ajvar

549015969010003
Rotfrukter1 fp morötter, 300 g 1 fp palsternacka, 500 g1 msk neutral olja½ tsk timjan2 krm salt1 krm svartpepparKycklingfärsbiffar½ fp kycklingfärs, ca 250 g 1 msk ströbröd (valfritt)1 liten vitlöksklyfta½ tsk salt½ tsk sambal oelek1 msk neutral olja1 fp salladsmix, 60 g 1 fp ajvar relish, 350 g 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke och stekpanna.2. Rotfrukter: Skala och skär morötter och palsternacka i 1 cm breda stavar. Lägg allt på plåten och blanda med neutral olja, timjan, salt och svartpeppar. Rosta rotfrukterna i mitten av ugnen i 20 min.3. Kycklingfärsbiffar: Blanda kycklingfärs, ströbröd, pressad vitlök, salt och sambal oelek i bunken. Hetta upp pannan med neutral olja och klicka ut smeten med en sked till ca 4 små biffar. Platta till med en stekspade och stek biffarna på medelhög värme i 4 min/sida.4. Blanda salladsmix med grönsakerna på plåten. Servera med biffarna och ajvar relish.