Kycklingfärsbiffar med rostade rotfrukter och ajvar
549015969010003Rotfrukter1 fp morötter, 300 g 1 fp palsternacka, 500 g1 msk neutral olja½ tsk timjan2 krm salt1 krm svartpepparKycklingfärsbiffar½ fp kycklingfärs, ca 250 g 1 msk ströbröd (valfritt)1 liten vitlöksklyfta½ tsk salt½ tsk sambal oelek1 msk neutral olja1 fp salladsmix, 60 g 1 fp ajvar relish, 350 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke och stekpanna.2. Rotfrukter: Skala och skär morötter och palsternacka i 1 cm breda stavar. Lägg allt på plåten och blanda med neutral olja, timjan, salt och svartpeppar. Rosta rotfrukterna i mitten av ugnen i 20 min.3. Kycklingfärsbiffar: Blanda kycklingfärs, ströbröd, pressad vitlök, salt och sambal oelek i bunken. Hetta upp pannan med neutral olja och klicka ut smeten med en sked till ca 4 små biffar. Platta till med en stekspade och stek biffarna på medelhög värme i 4 min/sida.4. Blanda salladsmix med grönsakerna på plåten. Servera med biffarna och ajvar relish.