Kycklingfärsbiffar med saffransris
149284090080009Saffransrisca 3 dl vatten1 krm salt1 fp saffran, ½ g1 fp basmatiris, 150 g Rostade grönsaker1 röd paprika1 gul paprika½ rödlök1 msk olivolja2 krm salt1 krm svartpepparKycklingfärsbiffar1 fp kycklingfärs, ca 250 g 1 msk ströbröd1 tsk spiskummin½ tsk salt2 krm svartpeppar1 msk olivoljaRaita½ rödlök1 fp matyoghurt, 2 dl2 krm spiskummin2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, kastrull med lock, bunke, stekpanna och en skål. 2. Saffransris: Koka upp vatten, salt och saffran i kastrullen. Tillsätt riset och låt sjuda ca 12 min. 3. Rostade grönsaker: Kvarta paprikor. Skiva rödlök. Blanda grönsakerna med olivolja, salt och svartpeppar på plåten och stek i mitten av ugnen i 15-20 min. 4. Kycklingfärs: Blanda kycklingfärs, ströbröd, spiskummin, salt och svartpeppar i bunken. Hetta upp pannan med olivolja och klicka ut kycklingfärsen till 4 st biffar. Stek på medelhög värme i 5 min/sida. 5. Raita: Finhacka rödlök och blanda med matyoghurt, spiskummin och salt i skålen. 6. Servera kycklingfärsbiffarna med saffransriset, grönsakerna och raitan.