Kycklingfärsbiffar med saffransris
Kycklingfärsbiffar med saffransris
Kycklingfärsbiffar med saffransris
Kycklingfärsbiffar med saffransris
Kycklingfärsbiffar med saffransris
Kycklingfärsbiffar med saffransris

Kycklingfärsbiffar med saffransris

149284090080009
Saffransrisca 3 dl vatten1 krm salt1 fp saffran, ½ g1 fp basmatiris, 150 g Rostade grönsaker2 paprikor½ rödlök1 msk olivolja2 krm salt1 krm svartpepparKycklingfärsbiffar½ fp kycklingfärs, ca 250 g1 tsk spiskummin½ tsk salt2 krm svartpeppar1 msk olivoljaRaita½ rödlök1 fp matyoghurt, 2 dl2 krm spiskummin2 krm salt 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, kastrull, bunke, stekpanna och en skål.2. Saffransris: Koka upp vatten, salt och saffran i kastrullen. Tillsätt riset och låt sjuda ca 12 min.3. Rostade grönsaker: Kvarta paprikor och skiva en halv rödlök. Blanda grönsakerna med olivolja, salt och svartpeppar på plåten och stek i mitten av ugnen i 15-20 min.4. Kycklingfärsbiffar: Blanda kycklingfärs, spiskummin, salt och svartpeppar i bunken. Hetta upp pannan med olivolja och klicka ut kycklingfärsen till 4 st biffar. Stek på medelhög värme i 5 min/sida.5. Raita: Finhacka en halv rödlök och blanda med matyoghurt, spiskummin och salt i skålen.6. Servera kycklingfärsbiffarna med saffransriset, grönsakerna och raitan.