Kycklingfärsbiffar med saffransris
Kycklingfärsbiffar med saffransris
Kycklingfärsbiffar med saffransris
Kycklingfärsbiffar med saffransris
Kycklingfärsbiffar med saffransris
Kycklingfärsbiffar med saffransris

Kycklingfärsbiffar med saffransris

649184299930000
Saffransris5 ½ dl vatten2 krm salt1 fp saffran, ½ g1 fp basmatiris, 300 g Rostade grönsaker1 zucchini1 paprika½ rödlök1 msk olivolja2 krm salt1 krm svartpepparKycklingfärsbiffar1 fp kycklingfärs, ca 500 g 1 ägg½ msk spiskummin1 tsk salt½ tsk svartpeppar2 msk olivoljaRaita½ rödlök1 fp matyoghurt, 2 dl2 krm spiskummin2 krm salt 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, kastrull med lock, bunke, stekpanna och en skål.2. Saffransris: Koka upp vatten, salt och saffran i kastrullen. Tillsätt riset och låt sjuda ca 12 min.3. Rostade grönsaker: Skär zucchini i mindre bitar och kvarta paprika. Skiva en halv rödlök. Blanda grönsakerna med olivolja, salt och svartpeppar på plåten och stek i mitten av ugnen i 15-20 min.4. Kycklingfärsbiffar: Blanda kycklingfärs, ägg, spiskummin, salt och svartpeppar i bunken. Hetta upp pannan med olivolja och klicka ut kycklingfärsen till 8 biffar. Stek på medelhög värme i ca 5 min/sida.5. Raita: Finhacka en halv rödlök och blanda med matyoghurt, spiskummin och salt i skålen.6. Servera kycklingfärsbiffarna med saffransriset, grönsakerna och raitan.