Kycklingfärsbolognese med pasta och mozzarella
Kycklingfärsbolognese med pasta och mozzarella
Kycklingfärsbolognese med pasta och mozzarella

Kycklingfärsbolognese med pasta och mozzarella

449364955360003
Pasta3 liter vatten1 msk salt4 port. pennepasta, ca 85 gram/ portionBolognese1 zucchini1 gul lök1 msk olivolja1 fp kycklingfärs, ca 500 g 2 msk oregano2 msk tomatpuré2 vitlöksklyftor1 fp krossade tomater, 390 g2 dl vatten½ msk buljongpulver, alt. ½ tärning1 msk balsamvinäger1 tsk salt2 krm svartpepparRuccolasallad1 grön paprika1 fp ruccola, 65 g 1 msk olivolja½ msk balsamvinäger1 krm salt1 fp mozzarella, 220 g 
0 kr
1. Förbered: Ta fram en pastakastrull, traktörpanna med lock och skål. 2. Pasta: Koka upp vatten och salt i kastrullen. 3. Bolognese: Grovriv zucchini. Hacka gul lök. Hetta upp pannan med olivolja och stek grönsakerna, kycklingfärs, oregano, tomatpuré och pressade vitlöksklyftor på hög värme i 3 min. 4. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongpulver (alt. tärning), balsamvinäger, salt och svartpeppar i pannan. Koka upp och sjud under lock i ca 10 min. 5. Koka pennepasta enligt anvisningarna på förpackningen. 6. Ruccolasallad: Tärna grön paprika och blanda med ruccola, olivolja, balsamvinäger och salt i skålen. 7. Riv mozzarella över bolognesen och servera med pastan och salladen.