Kycklingfärsbolognese med pasta och mozzarella
Kycklingfärsbolognese med pasta och mozzarella
Kycklingfärsbolognese med pasta och mozzarella
Kycklingfärsbolognese med pasta och mozzarella
Kycklingfärsbolognese med pasta och mozzarella
Kycklingfärsbolognese med pasta och mozzarella

Kycklingfärsbolognese med pasta och mozzarella

449364955360003
Pasta3 liter vatten1 msk salt4 port. pennepasta, ca 85 gram/ portionBolognese1 zucchini1 gul lök1 msk olivolja1 fp kycklingfärs, ca 500 g 2 msk oregano2 msk tomatpuré2 vitlöksklyftor1 fp basilika, 20 g1 fp krossade tomater, 390 g2 dl vatten½ msk buljongpulver, alt. ½ tärning1 msk balsamvinäger1 tsk salt2 krm svartpeppar1 fp mozzarella, 220 g 
0 kr
1. Förbered: Ta fram en pastakastrull, traktörpanna med lock och skål.2. Pasta: Koka upp vatten och salt i kastrullen.3. Bolognese: Grovriv zucchini och hacka gul lök. Hetta upp pannan med olivolja och stek grönsakerna, kycklingfärs, oregano, tomatpuré och pressad vitlök på hög värme i 3 min.4. Strimla basilika (spara några blad till garnering). Tillsätt basilikan, krossade tomater, vatten, buljongpulver (alt. tärning), balsamvinäger, salt och svartpeppar i pannan. Koka upp och sjud under lock i ca 10 min.5. Koka pennepasta enligt anvisningarna på förpackningen.6. Riv mozzarella över bolognesen och garnera med lite basilika blad. Servera med pennepastan.