Kycklingfärsbolognese med pasta och mozzarella
449364955360003Pasta3 liter vatten1 msk salt4 port. rigatonipasta, ca 85 gram/ portionBolognese1 zucchini1 gul lök1 msk olivolja1 fp kycklingfärs, ca 500 g 2 msk oregano2 msk tomatpuré2 vitlöksklyftor1 fp basilika, 20 g1 fp krossade tomater, 390 g2 dl vatten½ msk buljongpulver, alt. ½ tärning1 msk balsamvinäger1 tsk salt2 krm svartpeppar1 fp mozzarella, 220 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en pastakastrull, traktörpanna med lock och skål.2. Pasta: Koka upp vatten och salt i kastrullen.3. Bolognese: Grovriv zucchini och hacka gul lök. Hetta upp pannan med olivolja och stek grönsakerna, kycklingfärs, oregano, tomatpuré och pressad vitlök på hög värme i 3 min.4. Strimla basilika (spara några blad till garnering). Tillsätt basilikan, krossade tomater, vatten, buljongpulver (alt. tärning), balsamvinäger, salt och svartpeppar i pannan. Koka upp och sjud under lock i ca 10 min.5. Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen.6. Riv mozzarella över bolognesen och garnera med lite basilika blad. Servera med pastan.