


Kycklingfärsbolognese med pasta och mozzarella
449364955360003Pasta3 liter vatten1 msk salt4 port. pennepasta, ca 85 gram/ portionBolognese1 zucchini1 gul lök1 msk olivolja1 fp kycklingfärs, ca 500 g 2 msk oregano2 msk tomatpuré2 vitlöksklyftor1 fp krossade tomater, 390 g2 dl vatten½ msk buljongpulver, alt. ½ tärning1 msk balsamvinäger1 tsk salt2 krm svartpepparRuccolasallad1 gul paprika1 fp ruccola, 65 g 1 msk olivolja½ msk balsamvinäger1 krm salt1 fp mozzarella, 220 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en pastakastrull, traktörpanna med lock och skål. 2. Pasta: Koka upp vatten och salt i kastrullen. 3. Bolognese: Grovriv zucchini. Hacka gul lök. Hetta upp pannan med olivolja och stek grönsakerna, kycklingfärs, oregano, tomatpuré och pressade vitlöksklyftor på hög värme i 3 min. 4. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongpulver (alt. tärning), balsamvinäger, salt och svartpeppar i pannan. Koka upp och sjud under lock i ca 10 min. 5. Koka pennepasta enligt anvisningarna på förpackningen. 6. Ruccolasallad: Tärna gul paprika och blanda med ruccola, olivolja, balsamvinäger och salt i skålen. 7. Riv mozzarella över bolognesen och servera med pastan och salladen.