


Kycklingfärsbolognese med pasta och mozzarella
949364756340002Pasta2 liter vatten½ msk salt1 fp färsk fettucinepasta, 250 gBolognese1 zucchini1 gul lök1 msk olivolja1 fp kycklingfärs, ca 250 g 1 msk oregano1 msk tomatpuré1 vitlöksklyfta1 fp krossade tomater, 390 g1 dl vatten½ msk buljongpulver, alt. ½ tärning½ msk balsamvinäger½ tsk salt1 krm svartpepparSallad1 gul paprika1 fp salladsmix, 30 g 1 msk olivolja½ msk balsamvinäger1 krm salt1 fp mozzarella, 220 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en pastakastrull, traktörpanna med lock och en skål. 2. Pasta: Koka upp vatten och salt i kastrullen. 3. Bolognese: Grovriv zucchini. Hacka gul lök. Hetta upp pannan med olivolja och stek grönsakerna, kycklingfärs, oregano, tomatpuré och pressade vitlöksklyftor på hög värme i 3 min. 4. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongpulver (alt. tärning), balsamvinäger, salt och svartpeppar i pannan. Koka upp och sjud under lock i ca 10 min. 5. Sallad: Tärna gul paprika och blanda med salladsmix, olivolja, balsamvinäger och salt i skålen. 6. Koka färsk fettucinepasta enligt anvisningarna på förpackningen. 7. Riv mozzarella över bolognesen och servera med pastan och salladen.