Kycklingfärsgryta med ananassallad
Kycklingfärsgryta med ananassallad
Kycklingfärsgryta med ananassallad

Kycklingfärsgryta med ananassallad

349835750330003
2 port. valfritt ris/grynKycklingfärsgryta1 gul lök1 msk neutral olja1 fp kycklingfärs, ca 500 g 1 fp majskorn, 380 g 1 vitlöksklyfta1 msk spiskummin1 tsk salt1 fp krossade tomater, 390 g 1 dl vatten1-2 tsk sambal oelekAnanassallad1 fp skivad ananas, 227 g 1 minigurka
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, traktörpanna och en skål. Ställ fram alla ingredienser och ha ris- eller grynvatten kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Koka valfritt ris/gryn.3. Kycklingfärsgryta: Hacka gul lök. Hetta upp panna med neutral olja och bryn kycklingfärs på hög värme i 3 min. Tillsätt löken, avrunnen majs, pressad vitlök, spiskummin, salt och fräs i ytterligare 2 min.4. Tillsätt krossade tomater, vatten, sambal oelek och sjud på låg värme i 5 min.5. Ananassallad: Häll vätskan från ananasen i skålen. Tärna ananasen och gurka och lägg ner i skålen.6. Servera kycklingfärsgrytan med riset/grynen och ananassalladen.