





Kycklingfärsgryta med smak av habanero
1495644731400051 fp basmatiris, 300 g Kycklingfärsgryta1 msk neutral olja1 fp kycklingfärs, ca 500 g 1 fp strimlade morötter, 250 g 1 fp majskorn, 380 g 2 vitlöksklyftor½ msk spiskummin1 ½ tsk salt1 fp passerade tomater, 390 g 1 dl vatten2 msk salsa hot habaneAnanassalsa1 fp skivad ananas, 227 g 1 gurka
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, traktörpanna och en skål. Ställ fram alla ingredienser och ha risvatten kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen.3. Kycklingfärsgryta: Hetta upp panna med neutral olja och bryn kycklingfärs på hög värme i 3 min. Tillsätt strimlade morötter, avrunnen majs, pressad vitlök, spiskummin, salt och fräs i ytterligare 2 min.4. Tillsätt passerade tomater, vatten och salsa och sjud på låg värme i 5 min.5. Ananassalsa: Häll vätskan från ananasen i skålen. Tärna ananasen och gurka och lägg ner i skålen.6. Servera kycklingfärsgrytan med riset och ananassalsan.