Kycklingfilé i röd currysås med ris
Kycklingfilé i röd currysås med ris
Kycklingfilé i röd currysås med ris

Kycklingfilé i röd currysås med ris

749384690850001
1 fp basmatiris, 150 gKyckling1 fp kycklingfilé, ca 350 g ½ tsk salt1 msk neutral oljaRödcurrysås1 paprika1 msk neutral olja½ fp kålmix rödkål/grönkål, ca 165 g ½ fp röd currypasta, 55 g1 fp kokosmjölk, 250 ml1 lime½ fp kålmix rödkål/grönkål, ca 165 g 
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, stekpanna och traktörpanna med lock. Ta fram alla ingredienser och ha risvatten kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen.3. Kyckling: Halvera kycklingfilé på längden och salta. Hetta upp pannan med neutral olja och stek kycklingen på medelhög värme i ca 3 min/sida. Fortsätt med nästa steg samtidigt som du steker kycklingen.4. Rödcurrysås: Strimla paprika. Hetta upp traktörpannan med neutral olja och stek paprikan, kålmix och röd currypasta på hög värme i 3 min. Rör ner kokosmjölk och lägg i den stekta kycklingen, sjud på låg värme under lock i 5 min.5. Pressa limejuice över grytan. Servera kycklinggrytan med riset och resten av kålmixen som en sallad vid sidan av.