Kycklingfilé med dillstuvad potatis
Kycklingfilé med dillstuvad potatis
Kycklingfilé med dillstuvad potatis

Kycklingfilé med dillstuvad potatis

349664768580003
1 fp potatis, 450 g Kycklingfilé1 msk olivolja1 msk japansk soja½ tsk timjan1 krm salt½ krm svartpeppar 1 fp kycklingfilé, ca 300 g Grönsaker1 broccoli1 fp snackmorötter, 200 g 1 msk olivoljaBechamelsås1 msk smör1 msk vetemjöl3 dl mjölk½ tsk salt1 krm svartpeppar1 fp dill, 20 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram två kastruller och en ugnsplåt med bakplåtspapper. 2. Koka potatis.3. Kycklingfilé: Blanda olivolja, japansk soja, timjan, salt och svartpeppar i bunken. Vänd ner kycklingfilén i marinaden och lägg över på plåten. 4. Skär broccoli i mindre bitar. Blanda broccolin, snackmorötter, olivolja och salt på andra sidan av plåten och stek i mitten av ugnen i ca 20 min.5. Bechamelsås: Smält smör i kastrullen och rör ner vetemjöl. Vispa ner mjölk och låt det koka upp och sjud på låg värme i 2–3 min. Rör om då och då så att såsen inte bränner fast i botten. Krydda med salt och svartpeppar. 6. Hacka dill. Blanda den kokta potatisen med bechamelsåsen och den hackade dillen.7. Skiva upp kycklingen och servera med den dillstuvade potatisen och grönsakerna.