Kycklingfilé med granatäpplegremolata
Kycklingfilé med granatäpplegremolata
Kycklingfilé med granatäpplegremolata
Kycklingfilé med granatäpplegremolata
Kycklingfilé med granatäpplegremolata
Kycklingfilé med granatäpplegremolata
Kycklingfilé med granatäpplegremolata
Kycklingfilé med granatäpplegremolata

Kycklingfilé med granatäpplegremolata

249984952930008
Grönsaker och kyckling1 zucchini1 paprika1 msk olivolja (grönsaker)2 krm salt (grönsaker)1 msk olivolja (marinad)1 msk kinesisk soja1 tsk spiskummin½ tsk salt (marinad)2 fp kycklingfilé, ca 700 g 1 fp bulgur, 250 g Granatäpplegremolata1 granatäpple1 fp basilika, 20 g 1 citron½ dl olivolja2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en bunke, ugnsplåt med bakplåtspapper, kastrull med lock och skål.2. Grönsaker och kyckling: Skiva zucchinin och skär paprikan i mindre bitar och lägg på ena sidan av plåten. Ringla över olivolja och salt. Blanda olivolja, kinesisk soja, spiskummin och salt i bunken och vänd ner kycklingfiléerna. Lägg över kycklingen på plåten och stek i mitten av ugnen i ca 20 min.3. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.4. Granatäpplegremolata: Skär av toppen på granatäpplet och skär i klyftor. Dela klyftorna från granatäpplet försiktigt och slå ut kärnorna med en träslev och lägg i skålen. Finhacka basilikan och lägg i skålen tillsammans med skalet och saften från citronen, olivoljan och saltet.5. Skiva upp kycklingen och servera med grönsakerna, bulguren och granatäpplegremolatan.