


Kycklingfilé med granatäpplegremolata
249984952930008Grönsaker och kyckling1 zucchini1 paprika1 msk olivolja (grönsaker)2 krm salt (grönsaker)1 msk olivolja (marinad)1 msk kinesisk soja1 tsk spiskummin½ tsk salt (marinad)2 fp kycklingfilé, ca 600 g 4 port. valfritt gryn (gärna bulgur), ca 60 gram/ portionGranatäpplegremolata1 granatäpple1 fp basilika, 20 g 1 citron½ dl olivolja2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en bunke, ugnsplåt med bakplåtspapper, kastrull med lock och skål. 2. Grönsaker och kyckling: Skiva zucchini och skär paprika i mindre bitar och lägg på ena sidan av plåten. Ringla över olivolja och salt. Blanda olivolja, kinesisk soja, spiskummin och salt i bunken och vänd ner kycklingfilé. Lägg över kycklingen på plåten och stek i mitten av ugnen i ca 20 min.3. Koka valfritt gryn. 4. Granatäpplegremolata: Skär av toppen på granatäpple och skär i klyftor. Dela klyftorna från granatäpplet försiktigt och slå ut kärnorna med en träslev och lägg i skålen. Finhacka basilika och lägg i skålen tillsammans med skalet och saften från citron, olivolja och salt.5. Skiva upp kycklingen och servera med grönsakerna, grynen och granatäpplegremolatan.