Kycklingfilé med granatäpplegremolata
Kycklingfilé med granatäpplegremolata
Kycklingfilé med granatäpplegremolata
Kycklingfilé med granatäpplegremolata
Kycklingfilé med granatäpplegremolata

Kycklingfilé med granatäpplegremolata

949094286370002
Zucchini och kyckling1 zucchini2 msk olivolja 1 krm + ½ tsk salt 1 msk kinesisk soja1 tsk spiskummin1 fp kycklingfilé, ca 350 g 2 port. valfritt gryn, gärna bulgurGranatäpplegremolata1 granatäpple1 fp basilika, 20 g 1 citron½ dl olivolja2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en bunke, ugnsplåt med bakplåtspapper, kastrull med lock och skål. 2. Zucchini och kyckling: Skiva zucchini i mindre bitar och lägg över på ena sidan av plåten. Ringla över 1 msk olivolja och 1 krm salt. Blanda 1 msk olivolja, kinesisk soja, spiskummin och ½ tsk salt i bunken och vänd ner kycklingfilé. Lägg över kycklingen på plåten och stek i mitten av ugnen i ca 20 min.3. Koka valfritt gryn. 4. Granatäpplegremolata: Skär av toppen på granatäpple och skär i klyftor. Dela klyftorna från granatäpplet försiktigt och slå ut kärnorna med en träslev och lägg i skålen. Finhacka basilika och lägg i skålen tillsammans med skalet och saften från citron, olivolja och salt.5. Skiva upp kycklingen och servera med zucchinin, grynen och granatäpplegremolatan.