Kycklingfilé med örtsås och basilikarostade tomater
Kycklingfilé med örtsås och basilikarostade tomater
Kycklingfilé med örtsås och basilikarostade tomater

Kycklingfilé med örtsås och basilikarostade tomater

149774829590003
1 fp basmatiris, 150 gKycklingfilé och basilikarostade tomater1 fp kycklingfilé, ca 300 g1 msk olivolja1 msk kinesisk soja1 tsk timjan1 tsk salt 2 krm svartpepparBasilikaolja1 fp basilika, 20 g1 vitlöksklyfta2 msk olivolja¾ tsk salt ½ tsk svartpeppar1 fp körsbärstomater, 250 gÖrtsås1 fp lätt crème fraiche lasktosfri, 2 dl1 tsk oregano1 krm salt 2 krm svartpepparSallad1 fp salladsmix, 65 g1 msk olivolja1 tsk vitvinsvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, bunke, ugnsplåt med bakplåtspapper, två små skålar och en salladsskål. 2. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen. 3. Kycklingfilé och basilikarostade tomater: Blanda kycklingen med olivolja, kinesisk soja, timjan, salt och svartpeppar i bunken. Lägg ut kycklingen på ena halvan av plåten.4. Basilikaolja: Grovhacka basilika. Blanda hälften av basilikan med pressad vitlöksklyfta, olivolja, salt och svartpeppar i skålen. Bred ut oljan på den andra plåthalvan och lägg körsbärstomater ovanpå oljan. Rosta mitt i ugnen i 15–20 min.5. Örtsås: Blanda crème fraiche, resten av basilikan, oregano, salt och svartpeppar i skålen.6. Sallad: Blanda med salladsmix, olivolja, vitvinsvinäger och salt i skålen.7. Skiva upp kycklingen och servera med de rostade tomaterna, riset, salladen och örtsåsen.