Kycklinggratäng med oregano och körsbärstomater
Kycklinggratäng med oregano och körsbärstomater
Kycklinggratäng med oregano och körsbärstomater

Kycklinggratäng med oregano och körsbärstomater

749934983260004
1 fp basmatiris, 300 gKycklinggratäng1 fp crème fraiche, 2 dl2 dl mjölk1 msk buljongpulver, alt. 1 tärning1 ½ msk balsamvinäger2 msk olivolja1 fp strimlad kycklinglårfilé, ca 600 g 1 fp körsbärstomater, 250 g 1 gul lök1 vitlöksklyfta½ msk oregano½ tsk salt2 krm svartpeppar1 fp riven ost, 50 gSallad1 kålrabbi1 fp salladsmix, 150 g 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en kastrull med lock, ugnsform 20 x 30 cm, stekpanna och skål. 2. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen. 3. Kycklinggratäng: Blanda crème fraiche, mjölk, buljongpulver (alt. tärning) och balsamvinäger i formen. Hetta upp hälften av olivolja i pannan och fräs strimlad kycklingfilé på hög värme i 2–3 min. Lägg sedan över dem i formen.4. Halvera körsbärstomater. Hacka gul lök. Hetta upp pannan med resten av olivolja och fräs tomaterna, löken, pressad vitlök, oregano, salt och svartpeppar på medelhög värme i 3 min. Lägg sedan över även detta i formen.5. Blanda runt allt med crème fraicheblandningen i formen och strö över riven ost. Ställ formen mitt i ugnen i 15 min. 6. Sallad: Skala och tärna kålrabbi och blanda med salladsmix i skålen. 7. Servera gratängen tillsammans med riset och salladen.