Kycklinglårfilé i röd currysås med ris
Kycklinglårfilé i röd currysås med ris
Kycklinglårfilé i röd currysås med ris

Kycklinglårfilé i röd currysås med ris

549744581050006
1 fp basmatiris, 300 gKyckling1 fp kycklinglårfilé, ca 600 g 1 tsk salt1 msk neutral oljaRödcurrysås1 paprika1 msk neutral olja1 fp kålmix rödkål/grönkål, 325 g 1 fp röd currypasta, 110 g1 fp kokosmjölk, 400 ml1 lime
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, stekpanna och traktörpanna med lock. Ta fram alla ingredienser och ha risvatten kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen.3. Kyckling: Salta kycklingen. Hetta upp pannan med neutral olja och stek kycklingen på medelhög värme i ca 3 min /sida. Fortsätt med nästa steg samtidigt som du steker kycklingen.4. Rödcurrysås: Strimla paprika. Hetta upp traktörpannan med neutral olja och stekt paprikan, kålmix och röd currypasta på hög värme i 3 min. Rör ner kokosmjölk och lägg i den stekta kycklingen, sjud på låg värme under lock i 5 min.5. Pressa limejuice över grytan. Servera kycklinggrytan med riset.