Kycklinglårfilé med citrus- och kålsallad
Kycklinglårfilé med citrus- och kålsallad
Kycklinglårfilé med citrus- och kålsallad

Kycklinglårfilé med citrus- och kålsallad

649074145240007
Kycklinglårfilé1 msk olivolja1 msk japansk soja½ tsk timjan½ tsk salt1 fp kycklinglårfilé, ca 300 g 2 port. valfritt grynSås1 fp lätt crème fraiche, 2 dl1 vitlöksklyfta1 msk tomatpuré2 krm salt1 krm svartpepparSallad1 clementin½ fp kålmix vitkål/morot, 200 g ½ msk olivolja1 tsk vitvinsvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en ugnsform 15 x 20 cm, en kastrull med lock och två skålar. 2. Kycklinglårfilé: Blanda olivolja, japansk soja, timjan och salt i formen. Vänd ner kycklinglårfilé i marinaden och stek i mitten av ugnen i 20 min. 3. Koka valfritt gryn. 4. Sås: Blanda matyoghurt, pressad vitlök, tomatpuré, salt och svartpeppar i skålen. 5. Sallad: Skala och skär clementin i mindre bitar och blanda med kålmix vitkål/morot, olivolja, vitvinsvinäger och salt i skålen. 6. Skiva upp kycklingen och servera med grynen, såsen och salladen.