Kycklinglårfilé med citrus- och kålsallad
Kycklinglårfilé med citrus- och kålsallad
Kycklinglårfilé med citrus- och kålsallad

Kycklinglårfilé med citrus- och kålsallad

749754073820000
Kycklinglårfilé1 msk olivolja1 msk japansk soja1 tsk timjan¾ tsk salt2 fp kycklinglårfilé, ca 600 g 4 port. bulgur, ca 60 gram/portionSås1 fp lätt crème fraiche, 2 dl1 vitlöksklyfta1 msk tomatpuré2 krm salt1 krm svartpepparSallad1 clementin1 fp kålmix vitkål/morot, 400 g 1 msk olivolja½ msk vitvinsvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, en kastrull med lock och två skålar. 2. Kycklinglårfilé: Blanda olivolja, japansk soja, timjan och salt i formen. Vänd ner kycklinglårfilé i marinaden och stek i mitten av ugnen i 20 min. 3. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. 4. Sås: Blanda matyoghurt, pressad vitlök, tomatpuré, salt och svartpeppar i skålen. 5. Sallad: Skala och skär clementin i mindre bitar och blanda med kålmix vitkål/morot, olivolja, vitvinsvinäger och salt i skålen. 6. Skiva upp kycklingen och servera med bulgurn, såsen och salladen.