Kycklinglårfilé med creamed corn
Kycklinglårfilé med creamed corn
Kycklinglårfilé med creamed corn

Kycklinglårfilé med creamed corn

249494075720001
Rostad potatis1 sötpotatis, ca 350 g1 bakpotatis, ca 250 g 1 msk olivolja½ tsk saltKycklinglårfilé1 msk olivolja1 msk kinesisk soja1 tsk timjan2 krm salt1 fp kycklinglårfilé, ca 350 g Creamed corn1 fp majs, 380 g1 fp crème fraiche, 2 dl ½ tsk salt1 krm cayennepepparSallad1 minigurka1 fp salladsmix, 65 g 1 msk olivolja½ msk balsamvinäger1 krm salt
0 kr (39 kr)
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, bunke, stekpanna, en liten kastrull och en skål. 2. Rostad potatis: Skala sötpotatis. Skär sötpotatisen och bakpotatisen i 2 cm breda klyftor/stavar. Blanda med olivolja och salt på plåten. Rosta mitt i ugnen i 20-25 min. 3. Kycklinglårfilé: Blanda olivolja, kinesisk soja, timjan, salt och svartpeppar i bunken och vänd ner kycklinglårfilé. Hetta upp pannan och stek kycklinglårfilén runtom på medelhög värme i ca 5 min/sida.4. Creamed corn: Torrstek avrunnen majs på medelhög värme i kastrullen ca 2–3 min. Tillsätt crème fraiche, salt och cayennepeppar. Låt puttra på medelvärme i 5 min.5. Sallad: Tärna minigurka och blanda med salladsmix, olivolja, balsamvinäger och salt i skålen.6. Skiva upp kycklinglårfilén och servera med den rostade potatisen, creamed cornen och salladen.