Kycklinglårfilé med gurka- och myntasallad
Kycklinglårfilé med gurka- och myntasallad
Kycklinglårfilé med gurka- och myntasallad
Kycklinglårfilé med gurka- och myntasallad
Kycklinglårfilé med gurka- och myntasallad
Kycklinglårfilé med gurka- och myntasallad

Kycklinglårfilé med gurka- och myntasallad

549625026920008
Couscous1 fp couscous, 250 g½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning)1 msk olivolja½ msk gurkmejaKycklinglårfilé2 fp kycklinglårfilé, ca 700 g 1  msk olivolja1 ½ tsk ingefära1 ½ tsk sambal oelek2 ½ krm saltMyntagurka1 gurka1 fp mynta, 20 g1 krm salt1 krm honungCitronyoghurt1 fp matlagningsyoghurt, 2 dl½ citron½ citron1 fp salladsmix, 60 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull med lock, grillpanna/stekpanna, bunke och två skålar. Ställ fram alla ingredienser och ha couscousvatten kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Couscous: Koka couscousen enligt anvisningarna på förpackningen tillsammans med buljongpulver, olivolja och gurkmeja.3. Kycklinglårfilé: Blanda kycklinglårfilé, olivolja, torkad ingefära, sambal oelek och salt i bunken. Hetta upp pannan och stek kycklingen på medelhög värme i ca 5 min/sida.4. Myntagurka: Dela gurka på längden och skär ned i oregelbundna bitar, ca 1 ½ cm. Hacka mynta. Blanda gurkan, myntan, salt och honung i skålen.5. Citronyoghurt: Blanda yoghurt med skal och saft från en halv citron i skålen.6. Klyfta den andra citronhalvan. Servera kycklingen med couscousen, myntagurkan, såsen, citronklyftorna och salladsmix.