Kycklingpasta med spenat och färskost
9498845621200072 port. pennepastaKyckling i krämig spenatsås1 rödlök1 msk olivolja1 fp strimlad kycklingfilé, ca 300 g 2/3 fp babyspenat, ca 45 g ½ tsk salt2 krm svartpeppar1 dl pastavatten1 fp färskost vitlök/örter, 150 gSallad1 kålrabbi1/3 fp babyspenat, ca 20 g 1 tsk olivolja½ tsk vitvinsvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, traktörpanna med lock och skål. Ställ fram alla ingredienser och ha pastavattnet kokande innan ni börjar med matlagningen. 2. Koka pennepasta enligt anvisningarna på förpackningen. Spara 1 dl av pastavatten.3. Kyckling i krämig spenatsås: Hacka rödlök. Hetta upp pannan med olivolja och fräs strimlad kycklingfilé och salt på medelhög värme runtom i 5 min. Tillsätt babyspenat, löken, salt och svartpeppar i pannan och stek i ytterligare 2 min.4. Rör ner pastavatten och färskost vitlök/örter i pannan och sjud under lock i 3 min. 5. Skala och tärna kålrabbi och blanda med babyspenat, olivolja, vitvinsvinäger och salt i skålen. 6. Vänd ner pastan i såsen och servera med kålrabbisalladen.