Kycklingpasta med spenat och färskost
649684694750005Pasta4 port. pennepasta (ca 350 g)3 liter vatten1 msk saltKyckling i krämig spenatsås1 msk olivolja1 fp kycklingminutbitar, ca 550 g 1 rödlök¾ fp babyspenat, ca 130 g 1 tsk salt½ tsk svartpeppar2 dl pastavatten1 fp färskost vitlök/örter, 150 gSallad1 kålrabbi¼ fp babyspenat, ca 45 g 1 msk olivolja1 tsk vitvinsvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, traktörpanna och salladsskål. Ställ fram alla ingredienser och ha pastavattnet kokande innan ni börjar med matlagningen. 2. Koka pennepasta enligt anvisningarna på förpackningen. Spara 2 dl av pastavatten.3. Kyckling i krämig spenatsås: Hetta upp pannan med olivolja. Fräs kycklingbitar på hög värme runtom i 4 min. Hacka rödlök under tiden. Tillsätt babyspenat, rödlöken, salt och svartpeppar i pannan och stek i ytterligare 3 min.
Blanda ner den kokta pastan, pastavatten, färskost vitlök/örter i pannan och låt det bli varmt.4. Sallad: Skala och tärna kålrabbi och blanda med babyspenat, olivolja, vitvinsvinäger och salt i skålen. 5. Servera tillsammans med kålrabbisalladen. Bon appétit!