Kycklingspett med smashad gurksallad
249394328980009Kokosris1 fp jasminris, 300 g1 fp kokosmjölk, 250 ml3 ½ dl vatten 1 tsk salt Kycklingspett1 msk neutral olja 1 fp kycklingspett, 480 gSmashed gurksallad1 gurka1 fp mandusås, 75 g1 fp rädisor, 125 g1 fp koriander, 20 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en ren kökshandduk, brödkavel, stekpanna, kastrull och skål. Ställ fram alla ingredienser.2. Kokosris: Skölj riset noga. Koka upp riset i kokosmjölk, vatten och salt i kastrullen. Sätt på locket och låt sjuda i 12 min på låg värme.3. Kycklingspett: Hetta upp pannan med neutral olja och stek kycklingspetten på medelhög värme i ca 5 min/ sida.4. Smashed gurksallad: Lägg gurkan i en ren kökshandduk direkt på köksbänken. Slå med en brödkavel eller en kastrull med handtag så gurkan spricker. Obs, slå inte för hårt så att gurkan blir förstörd. Skär sedan gurkan i ojämna bitar, lägg i skålen och marinera med mandusåsen. Kvarta rädisor och grovhacka koriander, blanda med gurkan i skålen.5. Servera kycklingspetten tillsammans med riset och gurksalladen.