Kycklingspett med smashad gurksallad
Kycklingspett med smashad gurksallad
Kycklingspett med smashad gurksallad
Kycklingspett med smashad gurksallad
Kycklingspett med smashad gurksallad
Kycklingspett med smashad gurksallad

Kycklingspett med smashad gurksallad

249394328980009
Kokosris1 fp jasmnris, 300 g1 fp kokosmjölk, 250 ml3 ½ dl vatten 1 tsk salt Kyckling1 fp kycklinglårfilé, 450 g1 tsk salt2 krm svarpeppar1 msk neutral oljaSmashed gurksallad1 gurka1 msk japansk soja1 tsk sambal oelek1 msk neutral olja (eller gärna sesamolja om ni har det)1 lime1 fp rädisor, 125 g1 fp koriander, 20 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en ren kökshandduk, brödkavel, stekpanna, kastrull och skål. Ställ fram alla ingredienser.2. Kokosris: Skölj riset noga. Koka upp riset i kokosmjölk, vatten och salt i kastrullen. Sätt på locket och låt sjuda i 12 min på låg värme.3. Kyckling: Krydda kyckling med salt och svartpeppar. Hetta upp pannan med neutral olja och stek kycklingen på medelhög värme i ca 5 min/ sida.4. Smashed gurksallad: Lägg gurkan i en ren kökshandduk direkt på köksbänken. Slå med en brödkavel eller en kastrull med handtag så gurkan spricker. Obs, slå inte för hårt så att gurkan blir förstörd. Skär sedan gurkan i ojämna bitar och lägg i skålen. Tillsätt japansk soja, sambal oelek, neutral olja och saften från lime. Kvarta rädisor och grovhacka koriander, blanda med gurkan i skålen.5. Servera kycklingen tillsammans med riset och gurksalladen.