Kycklingspett med smashad gurksallad
Kycklingspett med smashad gurksallad
Kycklingspett med smashad gurksallad

Kycklingspett med smashad gurksallad

249394328980009
Kokosris1 fp jasmnris, 300 g1 fp kokosmjölk, 250 ml3 ½ dl vatten 1 tsk salt Kycklingspett1 fp kycklingspett, 480 g1 msk neutral oljaSmashed gurksallad1 gurka1 msk japansk soja1 tsk sambal oelek1 msk neutral olja (eller gärna sesamolja om ni har det)1 lime1 fp rädisor, 125 g1 fp koriander, 20 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en ren kökshandduk, brödkavel, stekpanna, kastrull och skål. Ställ fram alla ingredienser.2. Kokosris: Skölj riset noga. Koka upp riset i kokosmjölk, vatten och salt i kastrullen. Sätt på locket och låt sjuda i 12 min på låg värme.3. Kycklingspett: Hetta upp pannan med neutral olja och stek kycklingspetten på medelhög värme ca 5 min/ sida.4. Smashed gurksallad: Lägg gurkan i en ren kökshandduk direkt på köksbänken. Slå med en brödkavel eller en kastrull med handtag så gurkan spricker. Obs, slå inte för hårt så att gurkan blir förstörd. Skär sedan gurkan i ojämna bitar. Lägg gurkan i en skål och tillsätt japansk soja, sambal oelek, neutral olja och saften från lime. Kvarta rädisor och grovhacka koriander, blanda med gurkan i skålen. 5. Servera kycklingspetten tillsammans med riset och gurksalladen.