Kycklingspett med smashad gurksallad
Kycklingspett med smashad gurksallad
Kycklingspett med smashad gurksallad
Kycklingspett med smashad gurksallad
Kycklingspett med smashad gurksallad
Kycklingspett med smashad gurksallad

Kycklingspett med smashad gurksallad

249394328980009
Kokosris1 fp jasminris, 300 g1 fp kokosmjölk, 250 ml3 ½ dl vatten 1 tsk salt Kycklingspett1 msk neutral olja 1 fp kycklingspett, 480 gSmashed gurksallad1 gurka1 fp mandusås, 75 g1 fp rädisor, 125 g1 fp koriander, 20 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en ren kökshandduk, brödkavel, stekpanna, kastrull och skål. Ställ fram alla ingredienser.2. Kokosris: Skölj riset noga. Koka upp riset i kokosmjölk, vatten och salt i kastrullen. Sätt på locket och låt sjuda i 12 min på låg värme.3. Kycklingspett: Hetta upp pannan med neutral olja och stek kycklingspetten på medelhög värme i ca 5 min/ sida.4. Smashed gurksallad: Lägg gurkan i en ren kökshandduk direkt på köksbänken. Slå med en brödkavel eller en kastrull med handtag så gurkan spricker. Obs, slå inte för hårt så att gurkan blir förstörd. Skär sedan gurkan i ojämna bitar, lägg i skålen och marinera med mandusåsen. Kvarta rädisor och grovhacka koriander, blanda med gurkan i skålen.5. Servera kycklingspetten tillsammans med riset och gurksalladen.