Lammfärsbiffar med tomatsallad och myntayoghurt
Lammfärsbiffar med tomatsallad och myntayoghurt
Lammfärsbiffar med tomatsallad och myntayoghurt
Lammfärsbiffar med tomatsallad och myntayoghurt
Lammfärsbiffar med tomatsallad och myntayoghurt
Lammfärsbiffar med tomatsallad och myntayoghurt

Lammfärsbiffar med tomatsallad och myntayoghurt

349374355610001
1 fp couscous, 250 gLammfärsbiffar1 fp lammfärs, 500 g1 ägg1 vitlöksklyfta½ msk spiskummin2 tsk sambal oelek1 tsk salt½ tsk svartpeppar½ citron1 msk olivoljaTomatsallad1 fp körsbärstomater, 250 g1 fp ruccola, 65 g ½ citron1 msk olivolja2 krm salt1 krm svartpepparMyntayoghurt1 fp mynta, 20 g1 fp matyoghurt, 2 dl1 vitlöksklyfta2 krm salt
169 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, bunke, stekpanna och två små skålar. Ha vatten till couscous kokande innan du börjar med matlagningen. Ställ fram alla ingredienser.2. Koka couscous, följ anvisningarna på förpackningen.3. Lammfärsbiffar: Tillsätt lammfärs, ägg, pressad vitlök, spiskummin, sambal oelek, salt och svartpeppar i bunken. Riv skalet från en citron och pressa saften från en halv citron. Blanda allt till en smet och forma till 8 biffar.4. Hetta upp pannan med olivolja och stek biffarna på medelhög värme i 4 min/sida. Under tiden fortsätter du med nästa steg.5. Tomatsallad: Blanda körsbärstomater, ruccola, saften från en halv citron, olivolja, salt och svartpeppar i den ena skålen.6. Myntayoghurt: Strimla bladen från mynta och blanda med matyoghurt, pressad vitlök och salt i den andra skålen.7. Servera biffarna med couscousen, tomatsalladen och myntayoghurten.