





Lammfärsbiffar med tomatsallad och myntayoghurt
3493743556100011 fp couscous, 250 gLammfärsbiffar1 fp lammfärs, 500 g1 ägg1 vitlöksklyfta½ msk spiskummin2 tsk sambal oelek1 tsk salt½ tsk svartpeppar½ citron1 msk olivoljaTomatsallad1 fp körsbärstomater, 250 g1 fp ruccola, 65 g ½ citron1 msk olivolja2 krm salt1 krm svartpepparMyntayoghurt1 fp mynta, 20 g1 fp matyoghurt, 2 dl1 vitlöksklyfta2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, bunke, stekpanna och två små skålar. Ha vatten till couscous kokande innan du börjar med matlagningen. Ställ fram alla ingredienser.2. Koka couscous, följ anvisningarna på förpackningen.3. Lammfärsbiffar: Tillsätt lammfärs, ägg, pressad vitlök, spiskummin, sambal oelek, salt och svartpeppar i bunken. Riv skalet från en citron och pressa saften från en halv citron. Blanda allt till en smet och forma till 8 biffar.4. Hetta upp pannan med olivolja och stek biffarna på medelhög värme i 4 min/sida. Under tiden fortsätter du med nästa steg.5. Tomatsallad: Blanda körsbärstomater, ruccola, saften från en halv citron, olivolja, salt och svartpeppar i den ena skålen.6. Myntayoghurt: Strimla bladen från mynta och blanda med matyoghurt, pressad vitlök och salt i den andra skålen.7. Servera biffarna med couscousen, tomatsalladen och myntayoghurt.