Lasagne med kallrökt lax
Lasagne med kallrökt lax
Lasagne med kallrökt lax

Lasagne med kallrökt lax

149884841210001
Tomatsås1 fp passerade tomater, 390 g1 fp lätt crème fraiche, 2 dl1 vitlöksklyfta1 tsk buljongpulver, alt. ¼ tärningLasagne1 fp kallrökt lax, ca 150 g1 fp babyspenat, 65 g 1 fp färska lasagneplattor, 200 g1 fp riven hårdost, 50 gSallad1 fänkål1 tsk olivolja1 tsk vitvinsvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram två skålar och en ugnsform 15 x 20 cm. 2. Tomatsås: Blanda passerade tomater, lätt crème fraiche, pressad vitlök, buljongpulver (alt. tärning) och svartpeppar i skålen. 3. Lasagne: Skär kallrökt lax i mindre bitar. Varva tomatsås, babyspenat och laxskivor med färska lasagneplattor. Avsluta lasagnen med tomatsås och riven hårdost. Sätt formen mitt i ugnen i ca 15 min. 4. Sallad: Strimla fänkål tunt och blanda med olivolja, vitvinsvinäger och salt i skålen. 5. Låt lasagnen svalna något och servera med fänkålssalladen.