Lax i ugn med frästa grönsaker och sojamajjo
Lax i ugn med frästa grönsaker och sojamajjo
Lax i ugn med frästa grönsaker och sojamajjo
Lax i ugn med frästa grönsaker och sojamajjo
Lax i ugn med frästa grönsaker och sojamajjo
Lax i ugn med frästa grönsaker och sojamajjo

Lax i ugn med frästa grönsaker och sojamajjo

149934228260001
1 fp basmatiris, 300 g Laxfilé1 fp laxfilé, ca 600 g 1 msk neutral olja½ fp sesamfrön, 19 g½ tsk salt½ tsk ingefära2 krm cayennepepparFrästa grönsaker2 rödlökar1 msk neutral olja1 fp kålmix rödkål/grönkål, 325 g½ tsk salt½ tsk svartpepparSojamajjo1 fp vegansk mayo, 330 g1 msk japansk soja1 fp rädisor, 125 g ½ fp sesamfrön, 19 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en ugnsform (15 x 20 cm), kastrull, stekpanna och såsskål. Ställ fram alla ingredienser. Ha vatten till riset kokande och ugnen varm på 200° innan ni börjar med matlagningen.2. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen.3. Laxfilé: Lägg lax i formen och ringla över neutral olja, sesamfrön, salt, ingefära och cayennepeppar. Stek i mitten av ugnen i 10–12 min.4. Frästa grönsaker: Skiva rödlök tunt. Hetta upp pannan med neutral olja och stek löken, kålmix, salt och svartpeppar på hög värme i 4 min.5. Sojamajjo: Blanda vegansk mayo med japansk soja i skålen.6. Halvera rädisor och toppa de frästa grönsakerna. Servera laxen med riset, de frästa grönsakerna, sojamajjon och sesamfröna.