Lax i ugn med frästa grönsaker och sojamajjo
Lax i ugn med frästa grönsaker och sojamajjo
Lax i ugn med frästa grönsaker och sojamajjo

Lax i ugn med frästa grönsaker och sojamajjo

649374004670001
1 fp basmatiris, 150 g Laxfilé1 fp laxfilé, ca 300 g 1 msk neutral olja½ fp sesamfrön, 19 g2 krm salt1 krm ingefära1 krm cayennepepparFrästa grönsaker1 msk neutral olja1 fp kålmix rödkål/grönkål, 325 g2 krm salt1 krm svartpepparSojamajjo½ fp vegansk mayo, 165 g½ msk japansk soja½ fp sesamfrön, 19 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en ugnsform (15 x 20 cm), kastrull, stekpanna och såsskål. Ställ fram alla ingredienser. Ha vatten till riset kokande och ugnen varm på 200° innan ni börjar med matlagningen.2. Koka basmatiris enligt anvisningarna på förpackningen.3. Laxfilé: Lägg lax i formen och ringla över neutral olja, sesamfrön, salt, ingefära och cayennepeppar. Stek i mitten av ugnen i 10–12 min.4. Frästa grönsaker: Hetta upp pannan med neutral olja och stek kålmix, salt och svartpeppar på hög värme i 4 min.5. Sojamajjo: Blanda vegansk mayo med japansk soja i skålen.6. Servera laxen med riset, de frästa grönsakerna, sojamajjon och sesamfröna.