![Lax med äppelsallad och kokt potatis Lax med äppelsallad och kokt potatis](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/fMF_ORIG-4F2_V46_Laxfil_med_grekisk_ostrora_TKYDwI4.jpg)
![Lax med äppelsallad och kokt potatis Lax med äppelsallad och kokt potatis](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/tMF_ORIG-4F2_V46_Laxfil_med_grekisk_ostrora-thumbImage.jpg)
![Lax med äppelsallad och kokt potatis Lax med äppelsallad och kokt potatis](https://media.viskanassets.com/v2/middagsfridprod/normal/wMF_ORIG-4F2_V46_Laxfil_med_grekisk_ostrora-webImage_large.jpg)
Lax med äppelsallad och kokt potatis
5494542999900001 fp potatis, 900 g Laxfilé1 msk olivolja1 tsk oregano½ tsk salt1 krm svartpeppar1 fp laxfilé, ca 500 g Sallad1 röd paprika1 äpple1 fp rivna morötter, 250 g1 fp salladsmix, 65 g1 msk olivolja½ msk vitvinsvinäger1 krm salt1 fp lätt crème fraiche tomat/fetaost, 2 dl
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 175°. Ta fram en kastrull med lock, ugnsform 15 x 20 cm och en salladsskål. 2. Koka potatis. 3. Laxfilé: Blanda olivolja, oregano, salt och svartpeppar i formen. Vänd ner laxfilé och stek i mitten av ugnen i 15 min. 4. Sallad: Tärna röd paprika och äpple. Blanda med rivna morötter, salladsmix, olivolja, vitvinsvinäger och salt i skålen.5. Servera laxen med potatisen, crème fraiche tomat/fetaost och salladen.