Lax med grön currysås, vitlök och ingefärsstekta grönsaker
Lax med grön currysås, vitlök och ingefärsstekta grönsaker
Lax med grön currysås, vitlök och ingefärsstekta grönsaker

Lax med grön currysås, vitlök och ingefärsstekta grönsaker

149855676700000
Ris1 fp jasminris, 300 g6 dl vatten½ tsk saltUgnsbakad lax1 msk neutral olja1 fp lax, ca 450 g½ tsk salt2 krm svartpepparVitlök och ingefärsstekta grönsaker1 broccoli1 fp salladslök, 125 g1 fp ingefärs- och vitlöksolja, ca 80 ml2 krm salt1 fp grön currysås, 400 ml
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 220° varmluft. Ta fram en ugnsform 15 x 20 cm, en stekpanna och två kastruller.2. Ris: Skölj riset i kallt vatten. Koka upp ris, vatten och salt i kastrullen. Sänk värmen något och låt sjuda i ca 12 min under lock.3. Ugnsbakad lax: Tillsätt neutral olja i ugnsformen. Lägg laxen med skinnsidan nedåt. Krydda med salt och svartpeppar. Sätt formen mitt i ugnen i ca 10 min. En bra innertemperatur är ca 50°.4. Vitlök och ingefärsstekta grönsaker: Skär buketter av broccoli, skala stjälken och skär den in mindre biter. Dela salladslök i 1 cm bitar. Hetta upp stekpannan med ingefärs- och vitlöksolja och fräs sedan grönsakerna på hög värme i ca 3 min. Strö över salt.5. Värm upp grön currysås i kastrullen. Servera sedan den ugnsbakade laxen med riset, de stekta grönsakerna och currysåsen.