


Lax med grön currysås, vitlök och ingefärsstekta grönsaker
149855676700000Ris1 fp jasminris, 300 g6 dl vatten½ tsk saltUgnsbakad lax1 msk neutral olja1 fp lax, ca 450 g½ tsk salt2 krm svartpepparVitlök och ingefärsstekta grönsaker1 broccoli1 fp salladslök, 125 g1 fp ingefärs- och vitlöksolja, ca 80 ml2 krm salt1 fp grön currysås, 400 ml
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 220° varmluft. Ta fram en ugnsform 15 x 20 cm, en stekpanna och två kastruller.2. Ris: Skölj riset i kallt vatten. Koka upp ris, vatten och salt i kastrullen. Sänk värmen något och låt sjuda i ca 12 min under lock.3. Ugnsbakad lax: Tillsätt neutral olja i ugnsformen. Lägg laxen med skinnsidan nedåt. Krydda med salt och svartpeppar. Sätt formen mitt i ugnen i ca 10 min. En bra innertemperatur är ca 50°.4. Vitlök och ingefärsstekta grönsaker: Skär buketter av broccoli, skala stjälken och skär den in mindre biter. Dela salladslök i 1 cm bitar. Hetta upp stekpannan med ingefärs- och vitlöksolja och fräs sedan grönsakerna på hög värme i ca 3 min. Strö över salt.5. Värm upp grön currysås i kastrullen. Servera sedan den ugnsbakade laxen med riset, de stekta grönsakerna och currysåsen.