Laxfilé med auberginefräs och rostad potatis
Laxfilé med auberginefräs och rostad potatis
Laxfilé med auberginefräs och rostad potatis

Laxfilé med auberginefräs och rostad potatis

749284655680009
1 fp potatis, 900 gMarinad: 2 msk olivolja2 msk japansk soja1 msk honung½ msk sambal oelek1 tsk timjan1 fp laxfilé, ca 500 gAuberginefräs:1 aubergine1 röd paprika2 msk olivolja1 vitlöksklyfta½ tsk timjan½ tsk salt1 krm svartpeppar1 fp babyspenat, 65 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en skål, ugnsplåt med bakplåtspapper och stekpanna.2. Marinad: Blanda olivolja, japansk soja, honung, sambal oelek och timjan.3. Rostad potatis: Klyfta potatis och blanda med 3 msk av marinaden på plåten. Rosta i 15 min i mitten av ugnen.4. Auberginefräs: Tärna aubergine och paprika i små tärningar.5. Laxfilé: Ta ut potatisplåten, lägg på laxfilé och täck laxen med resten av marinaden. Ställ in plåten igen, sänk värmen till 200° och fortsätt tillagningen i 12-15 min.6. Auberginefräs forts.: Hetta upp olivolja i pannan på medelhög värme och stek auberginen, paprikan, pressad vitlöksklyfta, timjan, salt och svartpeppar tills grönsakerna mjuknar i ca 5-8 min.7. Rör ner babyspenat i auberginefräset och servera till laxen och potatisen.