Laxlasagne med cottage cheese och fetaost
Laxlasagne med cottage cheese och fetaost
Laxlasagne med cottage cheese och fetaost

Laxlasagne med cottage cheese och fetaost

749934189230000
Tomatsås1 gul lök1 msk neutral olja1 vitlöksklyfta1 fp krossade tomater, 390 g1 msk buljongpulver, alt. 1 tärning2 tsk sockerLax1 fp lax, ca 400 g½ tsk saltOstblandning1 fp fetaost, 150 g1 fp cottage cheese, 250 g1 tsk svartpepparLasagne1 fp babyspenat, 65 g1 fp färska lasagneplattor, 200 g1 fp riven parmesan, 50 g1 fp salladsmix, 65 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en kastrull, skål och en ugnsform 20 x 30 cm. 2. Tomatsås: Hacka gul lök. Hetta upp kastrullen med neutral olja. Fräs löken och pressad vitlök ca 2 min på medelhög värme. Tillsätt krossade tomater, buljongpulver och socker. Låt småkoka medan du fortsätter med de andra stegen. 3. Skär bort skinnet och skiva laxfilén i ½ cm tjocka skivor. Salta skivorna.4. Ostblandning: Smula fetaost i skålen, blanda med cottage cheese och svartpeppar. 5. Lasagne: Ta bort tomatsåsen från värmen och vänd ner babyspenat i såsen. Varva sedan tomatsås och laxskivor med färska lasagneplattor. Avsluta lasagnen med ostblandningen och riven parmesan. Sätt formen mitt i ugnen i ca 15 min. 6. Låt lasagnen svalna något, servera med salladsmix.