Laxlasagne med cottage cheese och fetaost
749934189230000Tomatsås1 gul lök1 msk neutral olja1 vitlöksklyfta1 fp krossade tomater, 390 g1 msk buljongpulver, alt. 1 tärning2 tsk sockerLax1 fp lax, ca 400 g½ tsk saltOstblandning1 fp fetaost, 150 g1 fp cottage cheese, 250 g1 tsk svartpepparLasagne1 fp babyspenat, 65 g1 fp färska lasagneplattor, 200 g1 fp riven parmesan, 50 g1 fp salladsmix, 65 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en kastrull, skål och en ugnsform 20 x 30 cm. 2. Tomatsås: Hacka gul lök. Hetta upp kastrullen med neutral olja. Fräs löken och pressad vitlök ca 2 min på medelhög värme. Tillsätt krossade tomater, buljongpulver och socker. Låt småkoka medan du fortsätter med de andra stegen.
3. Skär bort skinnet och skiva laxfilén i ½ cm tjocka skivor. Salta skivorna.4. Ostblandning: Smula fetaost i skålen, blanda med cottage cheese och svartpeppar. 5. Lasagne: Ta bort tomatsåsen från värmen och vänd ner babyspenat i såsen. Varva sedan tomatsås och laxskivor med färska lasagneplattor. Avsluta lasagnen med ostblandningen och riven parmesan. Sätt formen mitt i ugnen i ca 15 min. 6. Låt lasagnen svalna något, servera med salladsmix.