Linguine med kryddrostade kikärtor
Linguine med kryddrostade kikärtor
Linguine med kryddrostade kikärtor

Linguine med kryddrostade kikärtor

249335492290004
Pasta2 liter vatten1 msk salt2 port. linguinepastaKryddrostade kikärtor1 broccoli1 fp kikärtor, 380 g 1 ½ msk olivolja½ tsk paprikapulver1 tsk salt2 krm cayennepeppar1 fp soltorkade tomater, 190 g 1 fp fetaost, 150 g 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en kastrull, en ugnsform 20 x 30 cm och ett serveringsfat. Koka upp vatten med salt i kastrullen.2. Kryddrostade kikärtor: Skär broccoli i mindre bitar och buketter och skölj kikärtorna. Lägg broccolin på ena sidan av plåten och blanda med 3/4 msk olivolja och ½ tsk tsk salt. Lägg kikärtorna på andra plåthalvan och blanda med 3/4 msk olivolja, paprikapulver, ½ tsk salt och cayennepeppar. Rosta i mitten av ugnen i ca 15-20 min.3. Koka linguinepasta enligt anvisningarna på förpackningen.4. Strimla soltorkade tomater. Vänd ihop den nykokta pastan med de soltorkade tomaterna, broccolin, kikärtorna och hälften av fetaosten på serveringsfatet. Smula över resten av fetaosten och servera.