Linguine med kryddrostade kikärtor
Linguine med kryddrostade kikärtor
Linguine med kryddrostade kikärtor

Linguine med kryddrostade kikärtor

649625034500003
Pasta3 liter vatten2 msk salt4 port. linguinepastaKryddrostade kikärtor2 broccoli1 fp kikärtor, 380 g 2 msk olivolja1 tsk salt1 tsk paprikapulver½ tsk cayennepepparChampinjoner1 fp champinjoner, 250 g ½ tsk salt1 fp soltorkade tomater, 190 g 1 fp fetaost, 150 g 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en kastrull, ugnsplåt med bakplåtspapper, stekpanna och serveringsfat. Koka upp vatten med salt i kastrullen.2. Kryddrostade kikärtor: Skär broccoli i mindre bitar och buketter och skölj kikärtor. Lägg broccolin på ena sidan av plåten och blanda med 1 msk olivolja och ½ tsk salt. Lägg kikärtorna på den andra plåthalvan och blanda med 1 msk olivolja, ½ tsk salt, paprikapulver och cayennepeppar. Rosta i mitten av ugnen i ca 15-20 min.3. Koka linguinepasta enligt anvisningarna på förpackningen.4. Champinjoner: Skiva champinjoner. Hetta upp pannan och fräs champinjonerna på hög värme i ca 5 min. Krydda med ½ tsk salt.5. Strimla soltorkade tomater. Vänd ihop den nykokta pastan med de soltorkade tomaterna, broccolin, kikärtorna och hälften av fetaosten på serveringsfatet. Smula över resten av fetaosten och toppa med svampen.