Linguine svamppasta med grönkål och lagrad hårdost
Linguine svamppasta med grönkål och lagrad hårdost
Linguine svamppasta med grönkål och lagrad hårdost

Linguine svamppasta med grönkål och lagrad hårdost

849855675150008
Pasta1 fp linguine pasta, 500 g3 msk salt3 l vattenSvampsås1 gul lök1 vitlöksklyfta2 fp champinjoner, 500 g1 msk neutral olja2 tsk torkad timjan2 msk dijonsenap1 fp strimlad grönkål, 300 g2 msk vitvinsvinäger2 dl vatten1 fp havregrädde, 2,5 dl2 tsk salt1 tsk sambal oelek1 fp riven hårdost, 50 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna och en kastrull. Ha saltat pastavatten kokande innan du börjar med matlagningen.2. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.3. Svampsås: Hacka gul lök och vitlök, skiva svampen. Hetta upp traktörpannan på medelhög värme med neutral olja och stek svampen i ca 5 - 8 min. Tillsätt sedan löken, vitlöken och stek i ytterligare 1 min. Tillsätt torkad timjan, dijonsenap, grönkål, vitvinsvinäger, vatten, havregrädde, salt, sambal oelek och koka upp.4. Avslutning: Sila av pastan och vänd ned i såsen. Koka upp och servera direkt ur pannan, toppa med riven ost!