Linguine svamppasta med grönkål och lagrad hårdost
Linguine svamppasta med grönkål och lagrad hårdost
Linguine svamppasta med grönkål och lagrad hårdost

Linguine svamppasta med grönkål och lagrad hårdost

949365079180005
Pasta3 l vatten3 msk salt½ fp linguine pasta, 250 gSvampsås1 gul lök1 vitlöksklyfta1 fp champinjoner, 250 g1 fp grönkål, 300 g1 msk neutral olja1 tsk torkad timjan1 tsk salt½ msk dijonsenap1 msk vitvinsvinäger1 dl vatten1 tsk sambal oelek1 fp havregrädde, 2,5 dl1 fp riven hårdost, 50 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna och en kastrull. Ha saltat pastavatten kokande innan du börjar med matlagningen.2. Koka pasta enligt anvisningarna på förpackningen. Under tiden fortsätt med steg 3.3. Svampsås: Hacka gul lök och vitlök, skiva svampen. Hetta upp traktörpannan på medelhög värme med neutral olja och stek svampen i ca 5 - 8 min. Tillsätt sedan löken och vitlöken och stek i ytterligare 1 min. Tillsätt torkad timjan, salt, dijonsenap, vitvinsvinäger, vatten, sambal oelek, grönkål och havregrädde och koka upp.4. Avslutning: Sila av pastan och vänd ned i såsen. Koka upp och servera sedan direkt ur pannan, toppa med riven ost!