Lins- och svampbolognese med färsk pasta
Lins- och svampbolognese med färsk pasta
Lins- och svampbolognese med färsk pasta

Lins- och svampbolognese med färsk pasta

749954185340006
Bolognese1 fp champinjoner, 250 g 1 gul lök1 msk neutral olja2 msk tomatpuré2 vitlöksklyftor1 fp kokta röda linser, 380 g1 fp krossade tomater, 400 g1 dl vatten1 msk oregano1 msk buljongpulver, alt. 1 tärning1 msk balsamvinäger1 tsk salt2 krm svartpepparPasta2 liter vatten1 msk salt1 fp färsk pappardellepasta, 250 g 1 fp riven parmesan, 50 g 
0 kr
1. Förbered: Ta fram en pastakastrull och traktörpanna med lock.2. Bolognese: Skär champinjoner i kvartar. Finhacka gul lök. Hetta upp pannan och stek svampen i torr panna på hög värme i ca 3 min.3. Tillsätt neutral olja, tomatpuré, pressad vitlök och löken i pannan med svamp. Fräs alltsammans på medelhög värme i ca 5 min.4. Tillsätt sköljda kokta röda linser, krossade tomater, vatten, oregano, buljongpulver (alt. tärning), balsamvinäger, salt och svartpeppar i pannan. Låt puttra under lock på svag värme i ca 5 min.5. Koka färsk pappardellepasta enligt anvisningarna på förpackningen. 6. Servera linsbolognesen med pastan och toppa med riven parmesan.