Lins- och svampbolognese med färsk pasta
Lins- och svampbolognese med färsk pasta
Lins- och svampbolognese med färsk pasta
Lins- och svampbolognese med färsk pasta
Lins- och svampbolognese med färsk pasta
Lins- och svampbolognese med färsk pasta

Lins- och svampbolognese med färsk pasta

749934992240002
Pasta3 liter vatten1 msk salt2 fp färsk pappardellepasta, 500 g Bolognese1 gul lök1 fp champinjoner, 250 g 1 bit rotselleri, 200 g1 fp strimlade morötter, 250 g 1 msk neutral olja2 msk tomatpuré2 vitlöksklyftor1 fp kokta röda linser, 380 g1 fp krossade tomater, 390 g2 ½ dl vatten1 msk oregano1 msk buljongpulver, alt. 1 tärning1 msk balsamvinäger1 tsk salt2 krm svartpeppar1 fp riven hårdost, 50 g 
0 kr
1. Förbered: Ta fram en pastakastrull och traktörpanna med lock.2. Bolognese: Finhacka gul lök. Skär champinjoner i kvartar. Skala och grovriv rotselleri. Stek svampen i het och torr panna på hög värme i ca 3 min.3. Tillsätt strimlade morötter, neutral olja, tomatpuré, pressad vitlök, löken och rotsellerin i pannan med svamp. Fräs alltsammans på medelhög värme i ca 5 min.4. Tillsätt sköljda kokta röda linser, krossade tomater, vatten, oregano, buljongpulver (alt. tärning), balsamvinäger, salt och svartpeppar i pannan. Låt puttra under lock på svag värme i ca 5 min.5. Koka färsk pappardellepasta enligt anvisningarna på förpackningen.6. Servera linsbolognesen med pastan och toppa med riven hårdost.