Linsbolognese med oliver och riven parmesan
Linsbolognese med oliver och riven parmesan
Linsbolognese med oliver och riven parmesan

Linsbolognese med oliver och riven parmesan

549185181470005
Linsbolognese1 rödlök1 fp morötter, 300 g 1 msk olivolja2 vitlöksklyftor1 msk oregano2 msk tomatpuré1 tsk salt½ tsk svartpeppar1 fp krossade tomater örter, 390 g3 dl vatten1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)1 msk balsamvinäger1 msk kinesisk soja1 fp gröna linser, 380 g4 port. spaghetti1 fp kalamataoliver, 70 g1 fp riven parmesan, 50 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna med lock. Koka upp vatten till pastan i en stor kastrull.2. Linsbolognese: Skär rödlök i tunna halvmånar. Skala och grovriv morötter. Hetta upp pannan med olivolja och fräs grönsakerna, pressad vitlök, oregano, tomatpuré, salt och svartpeppar på medelhög värme i 4 min.3. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongpulver (alt. tärning), balsamvinäger och kinesisk soja i pannan och sjud under lock i ca 15 min. Häll av och skölj linser, tillsätt dem i grytan och koka i ytterligare 3-5 min.4. Koka spaghetti enligt anvisningarna på förpackningen.5. Grovhacka oliver. Blanda den nykokta pastan med bolognesen och toppa med riven parmesan och oliverna.