Linstaco med grönsaker och gräddfil
249784930980004Picklad rödlök1 dl vatten½ dl vitvinsvinäger1 msk socker1 rödlökTacofräs1 fp champinjoner, 250 g 1 gul lök2 msk neutral olja1 msk tomatpuré2 tsk paprikapulver2 tsk spiskummin½ tsk salt2 fp kokta gröna linser, 760 g2 msk japansk sojaGrönsaker1 fp körsbärstomater, 250 g 1 fp strimlad isbergssallad, 125 g 8 tortillabröd1 fp gräddfil, 3 dl
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stekpanna, en skål och ett fat.2. Picklad rödlök: Rör ihop vatten, vitvinsvinäger och socker i skålen. Finstrimla rödlök och vänd ner i lagen.3. Tacofräs: Skär champinjoner i tunna skivor och finhacka gul lök. Hetta upp pannan med neutral olja och fräs champinjonerna och löken i pannan på medelhög värme tills mycket av vätskan från svampen har försvunnit, ca 7 min.4. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver, spiskummin och salt i pannan och stek i ytterligare 2 min. Vänd ner sköljda gröna linser och japansk soja i pannan och värm på i ca 2 min.5. Grönsaker: Halvera körsbärstomater. Lägg tomaterna och strimlad isbergssallad på fatet.6. Servera tacofräset och grönsakerna i tortillabröd. Toppa med gräddfil och den picklade löken.