Linstaco med grönsaker och gräddfil
449905389580006Picklad rödlök1 dl vatten½ dl vitvinsvinäger1 msk socker1 rödlökTacofräs1 fp champinjoner, 250 g 2 msk neutral olja1 msk tomatpuré1 tsk paprikapulver1 tsk spiskummin2 krm salt1 fp kokta gröna linser, 380 g1 msk japansk sojaGrönsaker1 fp körsbärstomater, 250 g 1 fp strimlad isbergssallad, 125 g 4 tortillabröd1 fp gräddfil, 3 dl
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stekpanna, en skål och ett fat.2. Picklad rödlök: Rör ihop vatten, vitvinsvinäger och socker i skålen. Finstrimla rödlök och vänd ner i lagen.3. Tacofräs: Skär champinjoner i tunna skivor. Hetta upp pannan med neutral olja och fräs champinjonerna i pannan på medelhög värme tills mycket av vätskan från svampen har försvunnit, ca 7 min.4. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver, spiskummin och salt i pannan och stek i ytterligare 2 min. Vänd ner sköljda gröna linser och japansk soja i pannan och värm på i ca 2 min.5. Grönsaker: Halvera körsbärstomater. Lägg tomaterna och strimlad isbergssallad på fatet.6. Servera tacofräset och grönsakerna i tortillabröd. Toppa med gräddfil och den picklade löken.