Ljummen belugasallad med butternutpumpa och fetaost
Ljummen belugasallad med butternutpumpa och fetaost
Ljummen belugasallad med butternutpumpa och fetaost
Ljummen belugasallad med butternutpumpa och fetaost
Ljummen belugasallad med butternutpumpa och fetaost
Ljummen belugasallad med butternutpumpa och fetaost

Ljummen belugasallad med butternutpumpa och fetaost

849925948230002
Rostad butternutpumpa1 butternutpumpa1 msk olivolja1 msk spiskummin1 tsk saltBelugalinser4 dl belugalinser8 dl vatten1 krm salt1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)Basilikadressing1 fp basilika, 20 g 2 msk olivolja3/4 dl vatten1 msk vitvinsvinäger1 vitlöksklyfta2 krm salt1 krm svartpeppar1 paprika1 äpple1 fp ruccola, 65 g 1 fp fetaost, 150 g 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsform (20 x 30 cm), kastrull, mixerbunke, stavmixer och serveringsfat.2. Rostad butternutpumpa: Skala och skär butternutpumpa i 1 ½ cm breda bitar och blanda med olivolja, spiskummin och salt i formen. Rosta mitt i ugnen i ca 20 min.3. Koka belugalinser med vatten, salt och buljongpulver (alt. tärning) i kastrullen enligt tiden på förpackningen.4. Basilikadressing: Grovhacka basilika och lägg i mixerbunken med olivolja, vatten, vitvinsvinäger, pressad vitlök, salt och svartpeppar och mixa till en slät dressing.5. Tärna paprika och äpple. Blanda belugalinserna med den rostade pumpan, paprikan, äpplet och ruccola. Ringla över dressingen och smula över fetaosten. Servera!