Ljummen potatissallad med kalkonfärsbiffar
Ljummen potatissallad med kalkonfärsbiffar
Ljummen potatissallad med kalkonfärsbiffar

Ljummen potatissallad med kalkonfärsbiffar

649515906440000
Ljummen potatissallad: 1 fp potatis, 900 g1 fp babyplommontomater, 200 g1 fp rädisor, 125 g1 minigurka½ fp babyspenat, ca 35 gKalkonfärsbiffar:1 vitlöksklyfta2 msk ströbröd1 msk oregano2 msk kinesisk soja½ tsk svartpeppar1 fp kalkonfärs, ca 500 g1 msk olivoljaDressing:½ fp babyspenat, ca 30 g½-1 dl olivolja2 msk vatten½ tsk salt2 tsk vitvinsvinäger1 krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, stavmixer, mixerbunke, bunke, stor salladsskål och en stekpanna.2. Koka potatis i saltat vatten. Häll sedan av vattnet och låt potatisen stå utan lock och svalna något. 3. Kalkonfärsbiffar: Blanda pressad vitlök, ströbröd, oregano, kinesisk soja och svartpeppar med kalkonfärs i bunken. Forma färsen till 8 biffar. Hetta upp pannan med olivolja och stek biffarna på medelhög värme i ca 4 min/sida.4. Dressing: Mixa hälften av babyspenaten, olivolja, vatten, salt, vitvinsvinäger och svartpeppar i mixerbunken.5. Ljummen potatissallad: Halvera tomater, kvarta rädisor och skär minigurka i småbitar. Blanda grönsakerna med resten av babyspenaten, den kokta potatisen och dressingen i salladsskålen. 6. Servera biffarna med potatissalladen!