Ljummen potatissallad med kycklingfärsbiffar
Ljummen potatissallad med kycklingfärsbiffar
Ljummen potatissallad med kycklingfärsbiffar

Ljummen potatissallad med kycklingfärsbiffar

849515428900003
Ljummen potatissallad: 1 fp potatis, 450 g1 fp babyplommontomater, 200 g1 fp rädisor, 125 g1 minigurka½ fp babyspenat, ca 35 gKycklingfärsbiffar:1 vitlöksklyfta1 msk ströbröd½ msk oregano1 msk kinesisk soja2 krm svartpeppar1 fp kycklingfärs, ca 250 g1 msk olivoljaDressing:½ fp babyspenat, 30 g½ dl olivolja2 msk vatten½ tsk salt1 tsk vitvinsvinäger1 krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, stavmixer, mixerbunke, bunke, stor salladskål och en stekpanna.2. Koka potatis i saltat vatten. Häll sedan av vattnet och låt potatisen stå utan lock och svalna något. 3. Kycklingfärsbiffar: Blanda pressad vitlök, ströbröd, oregano, kinesisk soja och svartpeppar med kycklingfärs i bunken. Forma färsen till 4 biffar. Hetta upp pannan med olivolja och stek biffarna på medelhög värme i ca 4 min/sida.4. Dressing: Mixa hälften av babyspenaten, olivolja, vatten, salt, vitvinsvinäger och svartpeppar i mixerbunken.5. Ljummen potatissallad: Halvera tomater, kvarta rädisor och skär minigurka i småbitar. Blanda grönsakerna med resten av babyspenaten, den kokta potatisen och dressingen i salladsskålen. 6. Servera biffarna med potatissalladen!